torsdag 24 april 2014

Spegelvänd/Torsdagstema

För ett tag sedan lanserade Friends sin kampanj #unselfie . Den går ut på att tjejer ska sluta ta selfies för att slippa nätmobbing. Fuck you Friends, detta är ett typexempel på slutshaming. "Sluta bjuda ut dig själv så slutar de nog mobba dig. Ta inte så mycket bilder på dig själv, hitta något vettigare att lägga upp!"
En #selfie är det bästa sättet att ta makt över hur man porträtteras, JAG bestämmer hur JAG fotograferas och JAG bestämmer när och hur den bilden hamnar på internet. Om någon väljer att kritisera mina egobilder är lösningen inte att sluta ta dem. Lösningen är att få människor att sluta kritisera tjejer. Kritiken mot kvinnors utseende och kvinnor som väljer att porträttera sig själva är en del av patriarkatet och en bojkott av selfies ger inget mer än en boost åt de som hatar. 

Som en bonus blir detta mitt bidrag till veckans #torsdagstema spegelvänd.

Fler bilder hos Smäm.

1 kommentar:

  1. Snyggt! Ja, fattar inte hur Friends tänkte där... Jag tänker också att inte bara sluta kritisera tjejer och tjejer utseenden, utan att sluta ha så mycket fokus på utseende överhuvudtaget! Jag är såå trött på det!

    SvaraRadera